Η αβάστακτη ελαφρότητα της μιζέριας και της κοντής μνήμης των δημοτικών αρχόντων και της κομματοκρατίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για μιζερια

Ότι μπορούμε κάνουμε…. και αυτό  αρκεί!
Η  αβάστακτη  ελαφρότητα   της  μιζέριας   και  της  κοντής  μνήμης  των  δημοτικών  αρχόντων  και της  κομματοκρατίας.

Ότι μπορούμε κάνουμε….
Έτσι  δεν πειράζει που δεν  πήραμε  το  ΠΑΛΑΙ  φτάνει  που  κάναμε  έναν καλό συμβιβασμό  και  έχουμε  ένα  μικρό μερίδιο στη χρήση του, όταν  βέβαια  το επιτρέπει  η  παραχώρηση του  στα  reality   και στους  θεατρικούς  επιχειρηματίες. Όταν  θα  πουληθεί  η εκμισθωθεί  ολόκληρο  θα δούμε τι θα κάνουμε ….Τώρα αν  η  πόλη είχε την θέση  ότι  το ΠΑΛΑΙ  πρέπει να αποδοθεί στην κοινωνία  ποιος τη ρωτάει,  εξάλλου οι πολίτες δεν ξέρουν όσα  ξέρουν  οι δημοτικοί άρχοντες.

Ανακύκλωση  κάνουμε; Και ΒΕΒΑΙΑ αλλά με τον απλό, παλιό τρόπο  που ξέρουν  τα επιχειρηματικά συμφέροντα.. Τα παίρνει όλα η εταιρία και ησυχάζουμε.. Πού να τρέχεις τώρα να ψάχνεις  πώς θα κέρδιζε  η πόλη  εξοικονομώντας από τα έξοδα ταφής απορριμμάτων  και  την  εκμετάλλευση  των  ανακυκλώσιμων. Έτσι και αλλιώς  ποιος ασχολείται  με αυτά τα θέματα. Οι δημοτικοί  άρχοντες που ασχολούνται ξέρουν  οι  πολίτες  δεν  ξέρουν.

Κέντρο πόλης .Τί είναι πάλι αυτό; Δεν  σας  αρέσει έτσι όπως  είναι; Έχει  από όλων των ειδών τις κατασκευές  όπου μπορείς να απολαύσεις  τον καφέ σου . Τι θέλεις πεζοδρόμια ελεύθερα για περίπατο, σκιερά δέντρα  και  παγκάκια για να κάτσεις ; Πολλά ζητάς άσε που δεν ξέρεις  ότι είναι μοντέρνο να πίνεις τον καφέ σου στις  παραγκοκατασκευές  των επιχειρηματιών  που πολλοί από αυτούς είναι και πολιτικοί μας φίλοι.

Σχολεία. Τι  θέλετε  πολυτέλειες; Υπάρχουν  και  τα ιδιωτικά. Σε  κάθε περίπτωση τα φροντίσαμε .Όπου υπάρχουν  ανάγκες  για επισκευές  τις καλύψαμε με λίγο  σοβά και βάψιμο. Τώρα  αν πέφτουν  κάποια κομμάτια δεν φταίμε εμείς  η διάβρωση από την υγρασία φταίει. Με τη φύση  θα τα βάλουμε;. Άσε που για να κάνεις  σοβαρές  παρεμβάσεις   πρέπει να βρείς  τους τεχνικούς  φακέλους  και πού να ψάχνεις  τώρα. Και επιτέλους ας  το καταλάβουμε  πάνω από όλα προέχει η νομιμότητα των δημοτικών αρχόντων, σε μπελάδες θα τους βάλουμε τώρα;

Και  ζητάτε ακόμη  να μάθετε τι γίνεται με τους  λόφους « Φίλων   του παιδιού», «Αγ.Σπυρίδωνα» και  «Λεβεντάκη». Η  ανικανότητα και  η  αδράνεια  της  διοίκησης  του Δήμου  είναι δική της  υπόθεση,  δεν είναι δουλειά των πολιτών. Το ίδιο ισχύει και για τις παιδικές χαρές , την άθληση της νεολαίας  και  τα σχετικά. Εξάλλου,  όποιος θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό  πρέπει  πρώτα απ΄όλα  να έχει το ταλέντο  και την ικανότητα και μπορεί να πάει στους αθλητικούς συλλόγους,  δεν χρειάζεται να μπορεί να αθληθεί στη γειτονιά  του.

Θέλεις  και  ελεύθερα πεζοδρόμια (Πρωτοπαπαδάκη). Πολλά ζητάς  και δεν απαντάς και στο ερώτημα τι θα τα κάνουν τα αυτοκίνητα τα συνεργεία . Έλα στη θέση  μας, πώς θα τα βάλουμε με όλους αυτούς;

Είμαστε και  της  οικονομίας, νοικοκύρηδες σα  να λέμε. Έχουμε  πλεόνασμα  9.000.000 ευρώ  και το  παινευόμαστε. Το καταφέραμε  με  πολλή  προσπάθεια  αν  και στενοχωρηθήκαμε που  δεν  κάναμε  κοινωνική  πολιτική  για  τους  συμπολίτες της πόλης μας  που έχουν ανάγκη. Αφήσαμε  προς τούτο  και βασικές  ανάγκες της πόλης  ακάλυπτες , αλλά έχουμε καιρό ….οι ανάγκες μπορούν να περιμένουν.

Και τώρα το σοβαρότερο .Θέλεις οι πολίτες να βγουν από  τα σπίτια τους, να κοινωνικοποιηθούν,  να δημιουργήσουν συλλογικότητες για δράσεις  πολιτισμού και  αντιμετώπισης  των κοινών τους προβλημάτων. Ε!  αυτό πάει πολύ δεν θα βγάλουμε μόνοι μας  τα μάτια μας .Γιατί  όταν η κοινωνία  γίνεται  ΚΟΙΝΩΝΙΑ σημαίνει  ότι οι  πολίτες ασχολούνται με  τα  ΚΟΙΝΑ  άρα  θα μπλέκουν στα δικά μας και θα θέλουν να έχουν ΛΟΓΟ.

Όλα τα παραπάνω  φυσικά δεν  αφορούν  μόνο τη διοίκηση της  τελευταίας  πενταετίας αλλά και όλους  αυτούς  που έχουν συμμετάσχει  διαχρονικά  στις  διοικήσεις  ή πολιτεύονται με τον ίδιο  τρόπο  και ελπίζουν ότι αλλάζοντας συνδυασμό  η πόλη θα ξεχάσει τη μέχρι τώρα πορεία τους.

Σήμερα,  επείγει  για όλους μας η ανάγκη να  γυρίσουμε  την πλάτη και  να τιμωρήσουμε  αυτούς  πού  αγνοούν  επιδεικτικά στη διάρκεια της  θητείας  τους τούς πολίτες και τις ανάγκες τους στην πόλη που ζουν. Ας  συμπορευτούμε όλοι όσοι  κατανοούμε  ότι  ο αγώνας των ανθρώπων για τούς ίδιους και την πόλη που ζουν  είναι μια καθημερινή προσπάθεια,  που έχει  σαν  προϋπόθεση τη συμμετοχή  και τη συγκρότηση μας σε κοινωνία.

Δημήτρης Νικολέας 
Υποψήφιος με τη δημοτική κίνηση
ΓΑΛΑΤΣΙ  Ο ΤΟΠΟΣ  ΜΟΥ

Σχολιάστε